تاثیرات خطوط
هر خط به طور حقیقی با پیوست نقاط روی لباس، تاثیرات بصری خاصی را دارد .
میتواند به صورت برش، تزئین، نقاط نا پیوسته مانند ردیف دکمه-ها امتداد تزئینات باشد که سبب ایجاد خط میشوند ، همچنین نقش پارچه ها هم می تواند مجموعه ای از خطوط باشد که به طور کلی حالت های خط و تاثیرات آن روی اندام در ادامه توضیح داده می شود .
خط عمودی:
خط عنودی خطی است ایستا ، پر تحرک ، مقاوم، مستحکم شادی آفرین که به صورت برش و تزئینات در لباس به کار می رود.این خط از حداکثر امکانات جنبشی برخوردار است اندام رابلندتر و باریکتر نشان میدهد. استفاده از خطوط عمودی با ضخامت های متفاوت در قسمت های مختلف اندام ، تعابیر گوناگونی دارد . هر چه ضخامت خط عمودی بیشتر شود ، به دلیل تاکید بر وسعت سطح بیشتر ، خاصیت بلند نمایی کاهش میابد
حرکت خط عمودی از پایین به بالا، صعود و سبک شدن را القا میکند و حرکت از بالا به پایین افزایش وزن و کم کردن تحرک را باعث می شود
خط افقی:
خط افقی،خطی است آرامو آرام بخش با القای حس سکوت ،سکون و اعتدال
خط افقیبه صورت برشو تزئیناتروی لباس به کار می رود. این خط در لباس سردتر، سنگین تر و وسیع تر به نظر می رسد . علاوه بر آن هرچه موقعیت قرار گیری آن روی اندام به سمت بالای بدن برود ، از وزن آن کاسته میشود خط افقی دید را به سمت پهنا ودر راستای عرضی افزایش میدهد، به همین دلیل میبایستی در کاربرد آن دقت لازن شود . معمولا خط افقی، باعث کوتاه نمایی شده و تاثیر چاق کنندگی روی اندام دارد .
افزایش ضخامت خط افقی نیز تاکید بر کوتاه و عریض نمایی میگردد . پس باید در کاربرد آن بر لباس افراد چاق دقت لازم به عمل آید .
خط افقی بر حرکت از راست به چپ ، خط قوی و با حرکت از چپ ،خطی قوی وبا حرکتاز چپ به راست، حرکتی ضعیفرانمایان سازدالبته قدرت حرکت خط افقی به لحاظ روان شناختی در میان افراد میتواند متفاوت باشد .
خط مایل :
خط مایل خطی است پویا و مخالف با سکون و ثبات.خط مایل دارای زوایای متعددی است . به طور کلی می توان این خطوط را به دو دسته تقسیم کرد:خطوط مایل ن دیک به افق خطوط مایل نزدیک به عمود دسته اول تا حدود زیادی خواصخطوط افقی (کوتاه نمایی-عریض نمایی) را به همراه پویایی و تحرک را دارا میباشند .دسته دوم تا حدود زیادی خواص خطوط عمودی (بلند نماییو باریک نمایی) را به همراه پوییایی و تحرک دارا هستند تغییر ضخامت خط مایل باعث کاهش یا افزایش قدرت آن میشود ؛ ب ای مثال خط مایلنزدیک به عمود با ضخامت بیشتر سبب کاهش بلند نمایی آن میشود در صورتی که خط مایل دا ای جهت باشد ، نیز تاثیرات متفاوت دارد . برای مثال جهت خط مایل اگر به سمت بالا باشد بر خاصیت بلند نمایی آن می افزاید .استفاده از خطوط مایل هم مرکز در بزرگنمایی بخش هایی از اندام موثر است خطوط اریب هم چشم را به مرکز معطوف میکند . از این خطوط برای برش یا تزئین لباس هایی از قصد بزرگنمایی قسمتی از اندام یا جلوه گری بخشی از لباس یا اندام مد نظر باشد استفاده میشود اگر این خطوط با دو خط موازی عمودی همراه شود ، نیروهای خطوط اریب ، خطوط عمودی را به سوی اطراف به حالت منحنی شکل می دهد و این نیز نوعی خطای بصری است . بنابراین بعضی از قسمت های بدن بزرگتر به نظر میرسند .
خطوط موازی:
خطوط موازی با ضخامت ها و فواصل میانی گوناگون دارای خصوصیات متفاوتی هستند. این خطوط هم میتوانند تاثیر چاق کنندی و کوتاه نمایی و هم تاثیر بلند نمایی و باریک نمایی داشته باشند .
خطوط موازی عمودی با با فاصله میانی یکسان و ضخامت های متفاوت میتوانند به صورت برش ، تزئینات یا تقش پارچه روی لباس طراحی شوند .
در پارچه ای با این نقش ، هر چه پهنای خط کمتر باشد ، خاصیت بلندنماییو باریک نماییبیشتر است؛
هر چه ضخامت بیشتر باشد ، به دلیل متوجهکردن نگاه بیننده به سطح ، بلند نماییو باریک نماییکمتری نسبت به حالت پیشین خواهد داشت.
پارچه راه راه عمودی با تغییرات ضخامت خطوط :
خطوط موازی عمودی با ضخامت یکسان و تغییر در فواصل میانی خاصیت بلند نمایی و باریک نماییدارند ؛ در صورتی که ضخامت و فاصله میان آنها تاثیر به سزایی در این روند دارد هر چه فاصله میانی خطوط بیشتر شود سطح میانی جلوه گری بیشتر میکندو با ایجادوسعت سطح بلند نماییاندام کمتر می شود هر چه فاصله میانی خطوط کمتر شود، اندام را موزون مینماید .
خطوط موازی عمودی ، با به کارگیری رنگ های متعدد، متفاوتخواهند بود . بدین ترتیب که استفاده بیش از دو رنگ ، سطح را وسیعتر میکند .کاربرد رنگ های تیره و مات به جای رنگ های روشن و شفاف باعث افزایش بلند نمایی میشود .کاربرد یک رنگ در چند تنالیته رنگی نسبت به کاربرد سطوح در چند رنگ متفاوت با عث بلند نمایی میشود و این موارد با توجه به جنسارچه میتواند متفاوت باشد کاربرد در بکارگیری این خطوط برای افراد چاق از رنگهایی که دارای وسعت سطح کمتری هستند استفاده شود یاداور میشود که رنگ های اصلی دارای وسعت سطح بیشتری هستند لذا در مورد انتخاب رنگ باید دقت و توجه لازم انجام شود
در پارچه هایی با نقش خطوط موازی افقی با فاصله میانی یکسان و ضخامت های متفاوت به دلیل داشتن خطوط افقی، حس کوتاه نماییو چاق کنندگی را القا میکنند . اما ضخامت های متفاوت می تواند ای خاصیت راتعدیل یا تشدید نماید . هر چه ضخامت خطوط کمتر .، تاثیر چاق کنندگی کمتری خواهد داشت ؛ چون وسعت سطحکمتری ایجاد میکند .
خطوط موازی مایل: خطوط مایل نزدیک به عمود در لباس، اندام رابلندتر و بارکتر نشان میدهد هر چه فاصله خطوط کمتر باشد تاثیر بلند و بارک نمایی بیشتر میشود. خطوط مایل نزدیک به خط افق در لباس ، اندام راکوتاهتر و چاق تر نسان می دهند . هرچه ضخامت کمتر باشد ، تاثیر عریض و کوتاه نمایی کمتر میشود .
خطوط جناقی موازی مانند فلش عمل میکنند و با توجه به جهت حرکت جناقزبه صورت هفت یا هشت باشد ،تاثیرات متفاوت خواهد بود.
خطوط جناقی نسبت به خطوط مایل اندام را کوتاه تر نشان می دهد .اگر جناق هشتی(رو به بالا) باشد اندام را بلندتر نشان میدهد . اگر جناق هفتی (رو به پایین)باشد اندام را کوتاهتر نشان می دهد . البته فواصل میان راه ها ، رنگ بندی، جنس و بافت پارچه در نوع تاثیرات این پارچه موثر است