اصلاحات  دوخت و پروگیری

لباسی که دوخته می شود، باید دقیقا همان چیزی باشد که مشتری می خواهد، در غیر این صورت باید اصلاحاتی بر روی آن انجام شود. البته گاهی شخص خیاط در هنگام اندازه گیری، برش یا دوخت اشتباهاتی را انجام داده است و به همین دلیل قبل از آن که لباس تکمیل شود، باید پروگیری انجام شود.
البته اصلاحات خیاطی به همین مرحله پروگیری خلاصه نمی شود. پروگیری قبل از تکمیل نهایی لباس است. در مواردی شاهد این هستیم که لباس به طور کامل دوخته شده است و از آن جایی که مشتری از آن رضایت ندارد، باید باز هم اصلاحاتی بر روی آن انجام شود، پس به این موضوع مهم توجه داشته باشید.

اندام های ایستاده

در هنگام پرو یک لباس، پایین آن باید با زمین موازی باشد، یا به اصطلاح خط پهلوی لباس باید کاملا عمود بر زمین باشد. در غیر این صورت لباس زیبایی خاصی ندارد. برای اصلاح آن باید در ابتدا ببینیم که خط پهلو متمایل به جلو است یا به عقب تمایل دارد.
در صورتی که خط پهلو به جلو تمایل داشته باشد، باید بر روی سینه برشی ایجاد شده و به اصطلاح ساسون سینه را پهن تر می کنیم. با این کار خط پهلو در بهترین حالت ممکن قرار خواهد گرفت. در صورتی که خط پهلو به عقب تمایل داشته باشد، کافی است عکس این موضوع را انجام دهیم، یعنی ساسون سینه را نازکتر کنیم.

حلقه گردن

یکی دیگر از قسمت های لباس که در هنگام پروگیری یا اصلاحات خیاطی باید به آن توجه داشت، حلقه گردن است. یقه یک لباس اهمیت بسیار بالایی در زیبایی یا به اصطلاح خوب به نظر رسیدن لباس دارد، پس یقه نباید تنگ تر یا گشادتر از حد معمول باشد. برای اصلاح یقه لباس باید در ابتدا عیب آن را به خوبی متوجه شد.

اگر یقه لباس تنگ است

در صورتی که یقه لباس تنگ است، به سادگی می توانید از اندازه حلقه گردن کم کنید، البته باید این کار را از پشت و جلو به یک اندازه انجام دهید. اگر هم لباس به طور کامل دوخته شده است، باید در ابتدا دور گردن یا همان یقه لباس را به هر اندازه ای که لازم است چیده و سپس از نو یقه را بدوزید، با این کار گردن لباس گشادتر خواهد شد.

پشت گردن تنگ باشد

در صورتی که فقط قسمت پشت گردن لباس تنگ باشد، باید به اندازه مورد نیاز به سرشانه ها اضافه کرد، با این کار تنگی یقه جبران خواهد شد.

جلو گردن افتاده باشد

برای جبران این کار باید خط سرشانه را در الگو کمی پائین تر قرار دهیم، تا این مشکل برطرف شود.

حلقه گردن گشاد باشد

برای این کار کافی است که در قسمت جلو و پشت لباس به اندازه لازم به حلقه گردن اضافه کنیم، این کار باعث می شود که گشادی یقه از بین برود. البته اگر لباس دوخته شده باشد، باید در ابتدا لباس را شکافته و سپس حلقه آسیتن را کوتاه تر از قبل کنیم، اما توجه کنید که این کار هم سخت است و هم زمان زیادی را می طلبد.

اصلاحات خیاطی سرشانه

سرشانه لباس هم از آن قسمت هایی است که تاثیر بسیاری بر روی زیبایی نهایی لباس دارد، از این رو در صورت بروز ایراد، باید برطرف شود، اما چگونه این کار انجام خواهد شد؟ قبل از هر چیزی باید فرم سرشانه ها شخص را پیدا کنید و بعد برای اصلاح الگوی لباس کاری را انجام دهید. با ما همراه باشید تا این فرم های سرشانه را ذکر کنیم.

سرشانه های مربعی

در این حالت سرشانه های شخص کمی بالاتر از حالت عادی است. در این حالت بالاتنه باید از خط زیر شانه کش بخورد، با این کار لباس به خوبی بر روی سرشانه قرار می گیرد، البته ممکن است که لباس در زیر سینه کمی تنگ شود.

سرشانه های افتاده

در این حالت حلقه آستین باید به خط شانه نزدیک شود. از آن جایی که با این کار حلقه آستین تنگ می شود، باید این حلقه در قسمت زیر بغل کمی گشاد شود تا راحتی لباس تحت تاثیر قرار نگیرد.

سرشانه هایی که از جلو برجسته هستند

به همان اندازه که سرشانه برجستگی دارد، باید به کاپ آستین اضافه شود، در این صورت لباس به طور صحیح بر روی بدن شخص قرار می گیرد.

اصلاحات خیاطی در سینه لباس

دور سینه هر شخصی با دیگری تفاوت دارد و به همین دلیل است که یکی از اندازه های مهم در هنگام خیاطی، اندازه دور سینه است. حال در ادامه برای هر مدل سینه ای، راه کارهای مناسب برای دوخت را بیان می کنیم.

سینه بالا ایستاده

در این حالت سینه بالاتر از حد معمول است، پس توجه کنید که ساسون سینه هم باید بلندتر از حد معمول باشد تا بر روی سینه کشیده شود.

سینه پائین افتاده

این حالت دقیقا عکس حالت قبل است و برای اصلاح آن هم باید عکس حالت قبل عمل کرد، یعنی ساسون سینه کوتاه تر از حد معمول باشد، تا زیبایی لباس به خوبی حفظ شود.

سینه های کوچک تر از حد معمول

در این حالت باید خط شانه و حلقه گردن مجددا اندازه گیری شوند، تا لباس از قسمت سینه مشکلی نداشته باشد.

سینه بزرگ تر از حد معمول

در این حالت با ساسون هایی می توان مشکل را برطرف کرد.